Branding for Greeks

Branding & δημόσιοι φορείς με την Εριφύλη Γαλλή

April 11, 2024 Γιώργος Καραγιάννης Season 2 Episode 9
Branding for Greeks
Branding & δημόσιοι φορείς με την Εριφύλη Γαλλή
Show Notes

Η αφορμή γι' αυτό το επεισόδιο ήταν μια προκήρυξη της εταιρείας Ελληνικό Μετρό με θέμα τον σχεδιασμό λογοτύπου για το νέο μετρό της Θεσσαλονίκης. Στην προκήρυξη αναζητούσε προτάσεις λογοτύπου με ανύπαρκτο brief, από γραφίστες, σχεδιαστές, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, και άλλες συναφείς με τα ανωτέρω επαγγέλματα ειδικότητες και τους αντίστοιχους φοιτητές. Αυτή η προσέγγιση, αφενός υποβαθμίζει τη σπουδαιότητα της ταυτότητας ενός οργανισμού που θα επηρεάζει καθημερινά τη ζωή τόσων πολιτών, και αφετέρου εξισώνει τους επαγγελματίες και τις εταιρίες του χώρου με μη συναφείς ειδικότητες. 
Έτσι, αποφάσισα να διερευνήσω τη σχέση που έχει το δημόσιο και οι δημόσιοι φορείς με το design και το branding. 
Απευθύνθηκα λοιπόν στην Εριφύλη Γαλλή, σύμβουλο Επικοινωνίας & Marketing, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς που έχει θητεύσει στη διοίκηση μεγάλων οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχοντας χειριστεί θέματα branding και marketing κατά τη θητεία της. Μερικές από τις θέσεις από τις οποίες βρέθηκε ήταν Corporate Affairs Director στη COSMOTE - όταν ήταν θυγατρική του δημόσιου τότε ΟΤΕ, Γενική Εμπορική Διευθύντρια στην ΤΡΑΜ Α.Ε., Γενική Διευθύντρια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Διευθύνουσα Σύμβουλος στο ΟΑΚΑ. Η εμπειρία της από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα αυτή τη σχέση. 
Αν και φοβάμαι πώς τα συμπεράσματα είναι αυτά που φαντάζεστε, μέσα από τη συζήτηση, αναδείξαμε σημαντικά θέματα που σχετίζονται με το branding. Στο τέλος δε, προέκυψε μια ενδιαφέρουσα ιδέα που αν φτάσει στα σωστά αυτιά μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή.